Vi var sugna på brownies här hemma men ville göra dem lite annorlunda så vi körde på nutellabrownies. Det kan ju liksom inte gå fel, nutella är ju så sjukt gott. Jag kan äta det med sked direkt ur burken till och med, mums! Som grund använde jag Leilas recept på brownies, fast halverat, och lade till nutella. En varning dock - det är lätt att föräta sig på dessa. ;-) Till en hel långpanna dubblar ni bara receptet.
Nutellabrownies
175 gram mjukt smör
3 dl strösocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
c:a ½ burk nutella
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vispa mellan varje. Vänd sist ner mjölet i smeten. Smörj en form på c:a 20x30 cm eller täck med bakplåtspapper, och fyll formen med smet. Klicka i nutellan och rör runt den med en kniv så det blir någorlunda jämnt över hela. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i 15-25 minuter. Prova med en sticka som ska vara lite kladdig. Låt svalna helt, gärna i kylskåp, och skär sedan upp i rutor. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.